Jul på slottet

Tänk dig ett sagoslott i rosa tegel. Tänk dig tinnar och torn puderströdda av tunn, vit snö.
Tänk dig en slottspark där alla träden glimmar upplysta av tusentals lampor. Tänk dig hundratals marschaller vars låga fladdrar välkomnande i mörkret. Tänk dig att du stiger genom slottsportarna in i ett varmt och överdådigt dekorerat hem, likt sagan om Fanny och Alexander och där doften av glögg blandar sig med doften av ved som eldas i den öppna spisen.

Under perioden 20 november – 21 december har vi jul på slottet. Välkomna att boka redan nu!

Ni ankommer under eftermiddagen och checkar in på ert rum. I slottets salonger står kaffe och julkaka uppdukat. Ta en uppfriskande promenad i trolsk urskog och värm er sedan i vår bastu. Framåt kvällen bjuds vår hemmalagade glögg inne på slottet följt av vår fyrarätters julinspirerade middag under kristallkronornas sken. Därefter serveras hemlagad konfekt och kaffe vid den ståtliga julgranen.. Övernattning i något av våra individuellt inredda rum, slottsrum eller sviter, vakna och avnjut en härlig slottsfrukostbuffé före avresan.

Pris måndag-onsdag 2095 kr per person.
Pris torsdag-lördag 2595 kr per person.
del i dubbelrum i Smedjan eller Segelmakeriet.

Tillägg slottsrum 400 kr per person.
Tillägg svit 400 kr per person.
Tillägg gemak 500 kr per person.

Fredagar och lördagar går det även bra att boka bad i våra vedeldade kar, pris 245 kr per person.

Enbart julmiddag
måndag – onsdag  945 kr per person
torsdag – lördag  1095 kr per person

Söndagen den 8:e samt 15:e december kl. 14 serverar vi en trerätters jullunch för 595 kr per pp.

Här nedan ser ni ett exempel på vår fyrarätters julinspirerade meny. 2019-års meny fastställs och presenteras här närmare juletider.

Julmeny 2018

Amuse-bouche
Fläskläggsterrine med julens örter, brynt rödbetscrème och friterad svartkål

1:a servering
Löjromssill, brynt potatiscrème, Svecia Grand Reserva 24 månader, kavringskrisp samt gräddfilssmulor och pocherat vaktelägg

2:a servering
Hummersoppa med Karl Johansvamp, friterade minipilgrimsmusslor,
krondill och lagrad ost

3:e servering
Variation på hjort från Västra Götaland serveras med kroppkaka, karamelliserad rödkål, palsternackscrème, svamp, vinteräpple och portvinssås

4:e servering
Mörk chokladpastej med mandarinsorbet, mandarincrème, karamelliserade markonamandlar, yoghurtmaräng och kryddigt flarn

Varmt Välkomna att boka ert jularrangemang redan nu!